Thursday, November 4, 2010

Het ondernemerschap van een culturele instelling (voorbeeld)

Vorig jaar interviewde ik voor mijn studie aan de Erasmus Universiteit, Hajo Doorn van WORM over de invloed van de economische crisis op de culturele sector. Daarin deed hij uit de doeken hoe WORM bezig is met cultureel ondernemerschap en door zijn omvang en eigenzinnigheid alleen maar profijt zou hebben van de crisis. (Ik weet niet of dat nu, na meer dan een jaar, echt zo blijkt te zijn.)

WORM heeft al heel lang openorg waarmee WORM bijdraagt aan 'een betere papierwinkel'. Daar download je bijvoorbeeld gratis het Alcoholbestuursregelement, het BHV-plan, de nul-urenovereenkomst, de AO/IC beschrijving, het declaratieformulier etc. Je kunt ook zelf bijdragen.

WORM gaat verhuizen naar de Witte de Withstraat 63 in Rotterdam en gaat dat pand verbouwen. Ik volg dat proces zo'n beetje vanaf de zijlijn. Via WORM FUNDRAISING kan iedereen doneren of zelfs aandeelhouder worden.Het is de moeite waard om de 'RE-)CREATE! pdf voor een volledige inzage van de plannen' te downloaden.

Trouwens, jammer dat de Engelse kant er niet zo goed uit ziet (of het minder goed doet misschien), anders zou deze post in het Engels zijn geweest voor een groter bereik.