Saturday, March 20, 2010

Leiderschap en gender

Afgelopen week had ik een gesprek over het zoeken van een mentor (die zoek ik, een zakelijk leider of directeur aub, tips welkom) en of deze een man of vrouw zou moeten zijn. Ik heb er (nog) geen antwoord op, maar naar aanleiding van dat gesprek ben ik nu wel bezig met een klein onderzoek naar vrouwelijk leiderschap -- of leiderschap en gender, zo je wilt.

Hierbij vast een aantal links:

Blik van vrouwelijke leiders - de Volkskrant (door Pay-Uun Hiu, Kaj van Ek | 24-11-07, bijgewerkt 15-01-09): "Het aantal vrouwelijke presidenten en premiers neemt toe. Maar mogen zij ook vrouwelijk zijn? Een opmerking van Hillary Clinton (‘Let op je kapsel’) kon rekenen op schampere reacties. Is de blik van vrouwelijke wereldleiders anders dan die van hun mannelijke collega’s?"
Lees verder.

Intermediairs Grote Leiderschapsonderzoek (door Janka Stoker en Evert de Vos | 29-11-2005): "Vrouwelijke managers zijn net zo ambitieus als hun mannelijke collega's en behalen even goede of zelfs betere resultaten, zo blijkt uit nieuw baanbrekend onderzoek van Intermediair en de Rijksuniversiteit Groningen. Waarom stoten ze dan toch niet door naar de top? Door vooroordelen."
Lees verder.

Businesscompleet - De ideale baas is een vrouw: "Hoeveel vrouwelijke wereldleiders kent u? En hoeveel vrouwen kent u die leiding geven aan een bedrijf? En zijn dat dan vrouwvriendelijke bedrijven? Het lijkt erop dat het beeld van een leider nog altijd bepaald wordt door de man. Maar hoe erg is dat eigenlijk?"
Lees verder.